FŐOLDAL

2015. febr. 9.

Lemez a fesztiválon - Tomorrowland 2015!

Tomorrowland - a világ egyik legnagyobb elektronikus fesztiválja- öt hónappal a kapunyitás előtt,  amikor még csak néhány féllepő volt ismert, telt házat jelentett; minden jegy elővételben elfogyott.
“Friends, the WorldWide Ticket Sale has ended. All tickets are sold out. Your love for Tomorrowland was once again tremendous. The number of ticket requests was much higher than the amount of tickets available. You are truly the People of Tomorrow…”

Az ID&T ikonikus fesztiválja eddig az EDM fellegvára volt.
2015-ben ez jelentősen megváltozik!

Tavaly a -fesztivál 10. évfordulójára készült- Tomorrowland himnusza lógott ki a műfajból:



Az idei program összeállítása, a fellépők közzététele során úgy tűnik, alapvetően megváltozik a fesztivál jellege.

Nem kis meglepetésre élőben debütál a Belga Nemzeti Zenekar (a himnuszt előadó) The Symphony of Unity néven az Opera-színpadon(!).

Sokat sejtető újítás egy "csak lemezzel" színpad nyitása:

‘vinyl-only’ stage

The German DJ’s label Cocoon Recordings is set to host a vinyl-only stage on the Saturday of the event, hosting Papa Sven and friends for what will surely be one of the highlights of the weekend.


Sven Väth és hasonló kaliberű DJ-k (Papa Sven and friends) lemezzel fognak fellépni.

A "profilmódosítás" nyilvánvalóan összefügg Duncan Stutterheim (ID&T alapító) most közzétett véleményével.
Szerinte az EDM sztárok hatalmas felléptidíj igénye önmaguknak és a fesztiváloknak is árt. Ostobaság ennyit kérni, mert elmaradnak a rajongóik.

Bár a végleges program még nem állt össze, de az már egyértelmű, hogy Tomorrowland az egyik jel a sok közül, ami az elektronikus tánczene, a nagy fesztiválok változását, az EDM és az "unerground" viszonyának újraértelmezését demonstrálja.

Sven Vath - DanceTrippin (Cocoon, Amsterdam):