FŐOLDAL

2023. nov. 15.

Aroma Jockey
























Az "Aroma Jockey" egy ősi szakma 21. századi kifejezése.
Valójában minden ősi kultúrában voltak professzionális füstölők, akik nyilvánosan adták elő művészetüket hatalmas közönség előtt, legyen szó vallási rituálékról vagy kulturális eseményekről.
A 20. század nyugati világa korlátozta az illathasználatot, így elsősorban egyházi szertartásokra, illetve a kellemetlen szagok elfedésére használták. A mainstream szórakoztatás csak látványt és hangot engedélyezett.
Az illat fontosságára vonatkozó tudatosság sok szinten növekszik. Új korszakba léptünk, amelyben a mainstream nézőt már nem akadályozzák meg abban, hogy megtapasztalja az illatokat.
Amíg táncolnak, ünnepelnek és gyülekeznek, addig kell és lesznek aroma zsokék is.





Az illat megváltoztathatja a hangulatodat, az illattól szerelmes lehetsz, az illat a legerősebb és legfontosabb érzékünk.

A szaglásaz az egyik legfontosabb kommunikációs csatorna - vajon miért merűlt feledésbe?

A feromonok azok az illatok, amitől mindenki boldog és energikus lesz.
A hatásuk bámulatos! Tudományosan bizonyított, hogy a feromonok belélegzése során az ember önmagát és másokat vonzóbbnak érzékeli, megszűnnek a feszültségek, táncolni kezd, és az érzéki hatásuk is ismert.

Hihetetlenül kellemes lehet erős mentolszagot érezni az éjszakában, amikor egy techno klubban táncolsz.
Az R&B vagy a rap hangzása nagyon hasonlít a fűszerekhez, a virágillatokhoz és a fodormentához.

Az illat az érzelmeink 80%-áért felelős, és senki sem illatosított rendezvényeken vagy művészi (szórakoztató) eseményeken.

A kortárs művészetben még soha nem fonódott össze az illat és a zene.


Így mesélt a "smound"-ról, az illatok és hangok konvergenciájából származó észlelésről vagy érzékélményről Erich "ODO7" Berghammer, az Aroma Jockey.