FŐOLDAL

2024. febr. 11.

Disco és mise






Részletek fordítása:

A canterburyi katedrális csendes diszkóknak ad otthont. Nem mindenki boldog.

Az Egyesült Királyság egyik legrégebbi és legfontosabb katedrálisa két '90-es évek témájú csendes diszkónak ad otthont. Ez a lépés népszerűnek bizonyult a mulatozók körében, de egyes keresztények ellenreakcióit váltott ki, akik szerint a diszkónak nincs helye a katedrálisban.

Csütörtökön több százan táncoltak éjszakába nyúlóan a kenti Canterbury katedrálisban , színes megvilágításban fürödve és fejhallgatót viselve, amely a 90-es évek zenéjét közvetlenül a fülükbe fújta. 

Az i.sz. 597-ben alapított katedrális Nagy-Britannia legrangosabb püspökének, Canterbury érsekének , a világméretű anglikán közösség fejének a székhelye.

A székesegyház szóvivője a CNN-nek azt mondta, hogy „elsöprően pozitív a visszhang, sokan azt mondták, mennyire örülnek, hogy a székesegyház ilyen jellegű rendezvénynek ad otthont”, hozzátéve, hogy az eseményekre órák alatt elkelt 3000 jegy.

Eközben a keresztény tüntetők a diszkó leállítását követelték: petíció.

A diszkók szervezője, a Silent Discos in Incredible Places több más brit katedrálisban is adott már otthont hasonló rendezvényeknek.

Silent disco in Canterbury Cathedral:



Choral Evensong - Saturday 10th February 2024 | Canterbury Cathedral:

 

A katedrális egyik szolgáltatása:
Küldje el imáit, hogy bekerüljön a mindennapi istentiszteletünkbe:

Send a prayer


Még néhány cikk a témában: