FŐOLDAL

2023. dec. 10.

Disco Love Blueprint - tervrajzon a disco története

 







Az ábra leírásának gépi fordítása:

A diszkó rövid története egy Klipschorn hangsugárzó kapcsolási rajzán (amely a New York-i The Loft klub legendás hangrendszerének része volt).

Az ÚJ Disco Love Blueprint több mint 600 zenészt, DJ-t, producert, klubot és lemezkiadót ünnepel a világ minden sarkából, akik kulcsszerepet játszottak a diszkózene fejlődésében. A disco gyökerei az 1960-as évek végi afro-amerikai funk, soul és Motown hangzásaiban gyökereznek, a hetvenes évek elején megjelent New York-i fekete, latin és meleg underground klubéletben, majd a hetvenes évek elején robbant be a mainstreambe. Az 1970-es évek, amikor népszerűsége csúcsán a diszkománia uralta a világ táncparketteit, és hatása a tánczene és a tánckultúra fejlődésére egészen napjainkig.

A nyomat a disco alapjait lerakó zenészek előtt tiszteleg, köztük a philadelphiai MFSB és Teddy Pendergrass, a motowni Eddie Kendricks és Marvin Gaye, a funk és soul zenész, James Brown és a kameruni jazz újítója, Manu Dibango.

A 70-es évek elejének New York-i klubéletén átszövi az utat, beleértve David Mancuso The Loftját és Nick Siano The Gallery-jét, egészen a diszkó szuperklubokig, amelyek követték a nyomdokaikat, beleértve a Studio 54-et, a Larry Levan's Paradise-t. Garázs és a Szent.

A nyomat a 70-es évek diszkó klasszikus korszakának nagyjait ünnepli, köztük Donna Summert, Giorgio Morodert, Gloria Gaynort, Diana Rosst, Nile Rodgers and Chic-et, Cerrone-t, Sylvestert és a Bee Gees-t, valamint a befolyásos producerek, köztük Tom Moulton, Patrick Cowley és François Kevorkian. És felismeri a disco hatását a house zene megjelenésére, például Frankie Knuckles, Masters at Work és Danny Krivit révén.

A nyomat egy utazást tesz (igen, az ABBA is be van kapcsolva) a 70-es évek végi, 80-as évek eleji eurodisco, Italo disco, kozmikus diszkó, boogie, Hi-NRG és post-disco hangjain keresztül. olyan regionális jeleneteket ünnepel Kanadában, Brazíliában, Indiában, Japánban és Nigériában, amelyek átvették a diszkóhangzást, és magukévá tették.

Az évtizedeken át a mai napig a nyomtatott térképek diszkója tartós hatással van az elektronikus és a tánczenére, valamint a disco szellemét életben tartó egyénekre, beleértve a DJ-ket és a producereket, mint Greg Wilson, DJ Harvey és Colleen 'Cosmo' Murphy, olyan popzenészek, mint Madonna, Kylie Minogue és a Pet Shop Boys, valamint a Nu-Disco Daft Punkja, Dimitri Párizsból és Todd Terje.

A nyomtatvány a populáris kultúra kulcsfontosságú pillanatait ünnepli, beleértve a A Stonewall Riots 1969-ben és a Saturday Night Fever 1977-es megjelenése, valamint a sok lemezkiadó, akik megosztották a diszkó iránti szeretetüket a világgal, köztük a Salsoul, a Casablanca, a Prelude, a P&P, a ZYX és a T.K. Records.