FŐOLDAL

2023. dec. 5.

Mesterséges intelligencia segítheti a DJ-t (2.)


A DJ munkáját is segítheti a mesterséges intelligencia.
Ezek közül mutat be néhányat a DJ life Magazin.
A cikk erre vonatkozó részének gépi fordítása olvasható az alábbiakban és a forrás linkje is megtalálható

mert jön az új generáció:



15 mesterséges intelligencia-eszköz a DJ-vállalkozások támogatására:

Az AI Tool Time használatának megkezdéséhez íme 15 eszköz, amelyet hetente használunk itt. Augusztusban természetesen több lesz.

ChatGPT

Kezdjük a ChatGPT néven ismert vírusjelenség rövid áttekintésével. Beszélgetési felületként szolgál az OpenAI GPT-3 nagy nyelvi modelljéhez, amely nemrégiben ingyenes kutatási előnézetként vált elérhetővé a nyilvánosság számára. Amikor szöveges üzeneteket, például kérdéseket vagy utasításokat jelenítenek meg, a ChatGPT különféle formájú kimeneti szöveget állít elő, beleértve a prózát, a verset és a számítógépes kódot.

Dall-E 2

A ChatGPT mellett egy másik OpenAI projekt is jelentős szerepet játszott a generatív mesterséges intelligencia iránti fogyasztói érdeklődés jelenlegi felfutásában. Ez a konkrét projekt szöveges promptokat használ, és számítógéppel generált grafikává alakítja át, beleértve a képeket, fényképeket, rajzokat, festményeket és még sok mást.

Stabil diffúzió 2

Ez egy újabb generatív mesterséges intelligencia alkalmazás, amely a szöveget képekké alakítja. A Dall-E 2-vel ellentétben ennek az alkalmazásnak a forráskódja, valamint a képzési adatokkal és az algoritmusok súlyozásával kapcsolatos információk nyilvánosan hozzáférhetők a nyilvánosság számára. Sőt, az alkalmazás letölthető és telepíthető a személyi számítógépére, ellentétben az OpenAI projektjeivel, amelyek csak egy szabadalmaztatott felhőportálon keresztül érhetők el.

Lumen5

Ez egy mesterséges intelligencia által hajtott videó-készítő eszköz, amely lehetővé teszi az egyének számára, hogy könnyedén készítsenek oktatási, marketing- vagy üzleti vonatkozású videótartalmakat egy felhasználóbarát drag and drop felület segítségével.

Soundraw

Az automatizált zenegenerátorral könnyedén generálhat jogdíjmentes AI zenét, egyszerűen kiválasztva a zenei műfajt, a használni kívánt hangszereket, a kívánt hangulatot és a szám hosszát. A kijelölések elvégzése után dőljön hátra, és hagyja, hogy a mesterséges intelligencia külön zeneszámokat állítson össze Önnek.

Nézd

Ez az eszköz megkönnyíti vállalkozása márkaépítését azáltal, hogy mesterséges intelligencia segítségével exkluzív és felismerhető logókat állít elő, amelyek tükrözik a cég stílusát és üzeneteit. Még ha nem is rendelkezik tervezési készségekkel, ezzel az eszközzel könnyedén készíthet személyre szabott marketinganyagokat.

Podcastle

Ez a platform olyan hangrögzítési és -szerkesztési lehetőségeket kínál, amelyek mesterséges intelligencia-eszközöket tartalmaznak, amelyek segítenek éles és csiszolt felvételek készítésében, amelyek úgy szólnak, mintha professzionálisan szerkesztették volna őket. A platform automatizálja az olyan feladatokat, mint a torzított hangok rendbetétele és az átiratok generálása.

Gen-1

Ez egy felhő alapú platform, amely a feltöltött videókat új videókká alakítja át szöveges felszólítások segítségével a kívánt szerkesztések és effektusok végrehajtásához, vagy animációkat állít elő storyboard-makettekből. A Stable Diffusion megalkotói ezt az eszközt is kifejlesztették.

Lalal.ai

Ez az eszköz a Phoenix nevű neurális hálózati rendszert alkalmazza az audioforrások elválasztásának automatizálására. Ez magában foglalja bizonyos összetevők, például ének, zene, vagy akár egyedi hangszerszámok, például dobpergés vagy basszusvonal elkülönítését bármilyen audio- vagy videótartalomtól.

Mély nosztalgia

Vannak történelmi családi fotói távoli rokonokról vagy ősökről, amelyeket szívesen látnának mozgásban? Ezzel az innovatív eszközzel animálhatja az arcokat a családi fotókon, és szemtanúja lehet, ahogy mosolyognak, pislognak és nevetnek, mintha egy videót készített volna róluk egykor.

Murf

Ez a szövegfelolvasó motor lehetővé teszi természetes hangzású szintetikus énekfelvételek készítését 15 különböző nyelven, több mint 100 hangból és dialektusból. Az így létrejövő kimenetet könnyedén integrálhatjuk automatizált marketing- vagy videótartalomba, és egyszerűsítjük a narráció és a hangközvetítések létrehozásának folyamatát.

Legális robot

Ezt az eszközt kifejezetten arra fejlesztették ki, hogy a bonyolult és zavarba ejtő „legalese”-t egyszerű, mindenki számára érthető nyelvre fordítsa. Mind a nem szakértők számára, akik a jogi dokumentumok megértésére vágynak, mind a jogi szakemberek számára előnyös, hogy szerződéseiket és dokumentumaikat mindenki számára érthető módon állítsák össze.

Tisztítás. Képek

Ez a mesterséges intelligencia eszköz lehetővé teszi a képek retusálását a nem kívánt tárgyak, hibák vagy akár emberek kiküszöbölésével, az úgynevezett „festés” segítségével, amely segít az ideális kép létrehozásában.

Szentjánosbogarak

Ez az eszköz integrálható olyan népszerű videokonferencia-platformokkal, mint a Zoom, a Teams vagy a Webex, így leegyszerűsítve a jegyzetelés és az átírások generálásának folyamatát. Tovább vizsgálja a beszélgetéseket, hogy betekintést nyújtson a találkozók során zajló dinamikába és döntéshozatalba.

Krisp

Ez egy másik konferenciahívás-alkalmazás, amely algoritmusokat használ a háttérzaj, visszhang és egyéb zavaró tényezők valós időben történő kiküszöbölésére. Ez biztosítja, hogy mindig tisztán és professzionálisan jelenjen meg hívásai során.