FŐOLDAL

2014. okt. 30.

Tropical Hanglemezbolt

A hazai diszkózás korai időszakában a zenék, lemezek beszerzése is nagyfokú találékonyságot igényelt.

A "disco-zenére" szakosodni kezdő első lemezboltok egyike volt a Tropical,  Gábor György vezetésével.

A Disco Story Facebook csoportjából alábbiakban kimásolt visszaemlékezések hűen idézik fel az időszakot.

Kiegészítésül csak annyi, hogy a DJ kategória vizsgához szükséges kislemezek egy részét a Tropicalban vásároltuk meg - hivatalos számlával.


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Részletek a Disco Story Facebook csoportjából:

Szerintem a DISCO STORY kihagyhatatlan epizódja - a behozott lemezekről jutott eszembe - a Tropical hanglemezbolt. Én ott kezdtem el bakeliteket vásárolni a "Gyurinál", aki mindig idegesen beszélt a szintén a boltban tartózkodó édesanyjával. Szóval ott 350.- Ft volt egy maxi, ami újnak számított (tehát a haverok még nem vitték el másolni) azt 550.- ért adta, de kelletlenül. Ki járt még a Tropical-ba?   
Mégsem tetszikMégsem tetszik ·  · Megosztom
  • Papp László Richárd Laci! Ki nem?  "Vadász utcai szuterén" 82-87 között jártam oda is! A jobb, újabb lemezeket lehetett a függöny mögött válogatni! Gyuri mindenre ugyan úgy mozgott, amikor feltett egy lemezt a mellette lévő, már akkor hulladék állapotban lévő lemezjátszójára! :)))) Egy egy maxit oldalanként két helyen 5-10 mp-re bemutatott és mozgott rá, mint a " Disco Patkányokban" Jim Carrey  Csóró mutterját hányszor a függöny mögé zavarta! :))))
    Akkoriban jó ellátó hely volt! 
    Remélem jól vannak!
  • László Kovács Így van: "beejtette" a tűt pár helyre, mondta, hogy ez kurvajó, vidd el. Pár hónap masszív vásárlás után már én is mehettem a függöny mögé. Én 84-88 között jártam oda, és egy rakat pénzt hagytam ott. 
  • Suri Az Imre Én akkor még kaziztam  de szintén nem ismeretlen a hely  A Patrick Cowley...Megatron Man kazettát is ott vettem na meg a TDK sa-x és maxell XL-II-s-eket is
  • Papp László Richárd CD-ket már a Black Marketben, illetve Attila irodájából hordtam, mielőtt az üzleteibe "Music Factorykba" terítette volna. Ugyan így frissében szerda esténként válogattam, többen magammal a Dj Service galériáján az akkor érkező újdonságokból!  Hetente jártam a Simon Laci RIP - GYAPI féle Labiritmusba, CD Galaxysba és a Solarisba is! (Emlékszem hányszor tette fel a kérdést a környezetem: Csak hét végi napokon discozol, mit csinálsz a hétköznapokon??? Szerinted? 
    Számomra a kezdetek a hetvenes évek vége vollt, akkoriban először Éliástól jöttek a lemezek (kis lemezek, közgyűrüs 45-ős fordulaton) majd Cserhalmi, Dvoracsek, És sok alkalmi helyekről... Baromi sok anyag felgyülemlett, aminek nagy részétől sikerült megszabadulnom!  Hahó! Van még kb. 1000 db VHS videó kazim eladó! Van 6-7-8 száz db audió kazettám is! Többnyire SA, SA-X TDK és Maxell UDXL-II Metál kazetták! Soha nem fogom már lejátszani őket!? Mindegyikre csak egyszer lett valami rávéve! Megkiméltek, dobozokban pihennek! Valaki????  Na jó, igazából nincs időm velük foglalkozni, csak eszembe jutottak! Jó kis termelő eszközök voltak! 
  • Suri Az Imre Attilának én festettem a music factory 3 üzletét is éjszakánként  sajna a technikai fejlődés na meg nem megfelelő emberek alkalmazása az Ő üzleteit is hazavágta.....
  • Tamás Hölzer A Tropical valóban benne van a Disco Story-ban!
    Az üzlet hangulatát és Gyurit tökéletesen felidéztétek. Később megnősült, gyereke lett, kevesebbet volt bent Anyuka – és lenyugodott.
    (Nemsokára illusztrációval folytatom…)
  • Boross György Én is jártam ott többször, találtam is egy-kézt ritkább cd-t, pl.: Video Kids válogatás, Two Men Sound válogatás.... 
  • DjSimon István Én már Ádám Feri barátommal és két ma vezetö dj vel aki már nem ismer meg engem már Gábor Gyuri Lakására is feljártunk lemezekért söt Gonda Laci barátommal is voltunk ott én beszéltem rá hogy a Megatron mant adja oda egy 82 ben még kis srácnak aki ma nagyon nagynak tartja magát
  • Papp László Richárd Az semmi! Én Gábor Gyuri hálószobájában, az ágya alatt lévő lemezekből is hozhattam el!!! :)))) .... Boccs!  
    .... Jó volt az a salétromtól omladazó falú kis bolt! Ugyan volt olyan, hogy meglepetésként csak a szürkés fehérre festett lejárati ajtót bámúltam, rajta a nagy lakattal és egy cetlivel, mert valahová elment, "Nyitás két óra múlva" de honnan számolva?  Abban az időben nem volt mobil, nem igen tudtunk sebtiben egyeztetni, még is megoldottunk mindent! Emlékszem, amikor a Record Expresses Sneider Attila még kint élt Németországban, de mikor haza jött néha, akkor Gyurival hordoztak ki a klubbokba lemezeket. Nálam is voltak az Ezresben egy, két alkalommal. 
    Amikor így felidézek storykat, attól tartok, hogy jobban emlékezek a múltra, mint a közel jövőre fogok! 
    DJ Alzheimer...
  • Tamás Hölzer Kíváncsian várom, hogy a következő hozzászóló honnan a Gyuri micsodájából húzott elő lemezeket...
  • Papp László Richárd Gonda Laci boltjában nem igen vásárolgattam, de üzleteltünk! Olcsón adtam el neki egy Technics 1200 MK2-t, a másikat Cserhalminak, kettőt meghagytam magamnak, de mára csak egy db. díszeleg a torony tetején. Volt, hogy a kollégája komplett cuccát megvettem 300-400 bakelittel együtt!  1990-91
    Volt abban mélynyomótól, álcahálóig minden! Abban az időben dolgozott Gonda Laci a Rómainál a Tó Discoban. 
    Azért emlékszem, mert majdnem egy időben születettek a kislányaink 1988-ban és még a régi lakásban voltak nálunk vendégségben, kölcsönös baba bemutatáson! 
  • József Móricz Én is sok bakelitet adtam-vettem a Gyurinál! Azóta nem nagyon kapott el az a vásárlási láz mint nála!  Akkoriban élmény volt a vásárlás! Régebben a Múzeum körúti antikvárium előtt zajlott a bakelit "kereskedelem"! 
  • DjSimon István Én még a 70 es évek közepén a Múzeum Körúton kezdtem a lemezezést és volt ott közel a placchoz egy bizományi is sok felvételt kaptam egy Óriás becenevü sráctól Itt Sok kollégával ismerkedtem meg Pl Kovács Ivánnal Móricz Józsival Hosszúpuskával Totyával ...
  • Papp László Richárd Így volt Rici! Jó kis Jugoton albumok! Mi?  Voltak nyugati lemezek is 600 Ft-ért! ( Akkoriban az átlag fizetés 2-3 ezer Ft. Körül volt.) Azért néha az Ecserire is kimentem, de inkább farmerokért. Emlékszem a Múzeum krt. Feelingjére! 
    6-8 eladó volt o
    ...Bővebben
  • László Kovács A Kiss 'Dynasty" albumot pedig a Fonográf lemezboltban vettem (meg persze jártam kotorászni a Rózsavölgyi alagsorába is...)